Wie zijn wij?

Henk van Zanten – Tenor

Henk is geboren in het Groningse Haren. Op zijn 17e is hij gaan zingen bij het Vaste Burcht kerkkoor uit Hoogvliet. Hij heeft daar vele jaren gezongen, tot 1974.

Kleinkoor Ars Nova is in januari 1976 opgericht. Henk is daar vanaf het prille begin gaan zingen, en behoort tot op de dag van vandaag tot de vaste kern.

Pas op 40 jarige leeftijd ontving hij zijn eerste zanglessen. Sindsdien heeft zijn muzikale loopbaan een enorme vlucht genomen: Vocaal Ensemble Minimusica, Kleinkoor Toonkunst, Bachkoor Holland, Verschillende projecten bij Koorproject Rotterdam, Vocaal Ensemble Musiqu’amis en uiteraard mannenkwartet Half 8.

Henk heeft gezongen onder diverse gerenommeerde dirigenten, zoals Arie Noordsij, Peter de Groot, Hans van Homberg en Aart Bergwerff.

De prachtige, heldere tenor van Henk zorgt voor een mooi compleet geluid in ons mannenkwartet Half 8.

Stropdas

Leen Monster – Tenor

Volgt zo snel mogelijk.

Frank Canters – Bariton

Frank stamt uit een muzikale familie en kwam daardoor al vroeg in aanraking met muziek. In Roosendaal ontving hij op de lagere school de eerste muzieklessen. Hij heeft meegedaan met kinderoperettes. Vanaf zijn 6e tot zijn 16e ontving hij pianolessen en trad hij ook op.

In Groningen heeft Frank samen met een muzikale buurman enkele jaren leiding gehad over een orkest van geestelijk gehandicapten. Hij heeft daar ook piano gespeeld

Vanaf 25-jarige leeftijd is hij lid geweest van diverse koren en ensembles: het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, Ventura Hellevoetsluis, Vocaal Ensemplesant, Bachkoor Schiedam, Basiliekensemble Schiedam, Animato Vlaardingen, Kleinkoor Ars Nova Spijkenisse, Kamerkoor En Chantant Brielle en uiteraard ook mannenkwartet Half 8, Daarnaast verleende hij medewerking aan diverse projecten

Hij heeft gezongen onder diverse dirigenten, onder meer Jan Hupperts, Charles van der Veeken, Bas van Houte, Leo Lommers, Bas Boender, John Ram, Michel Havenith, Patrick Pranger, Marta Marmol Garcia en Arie Hoek

Muzikaal gezien is Frank een omnivoor die in de meeste muziek iets moois kan ontdekken: van Bach tot Mendelssohn to Arvo Pärt.

In de loop van de jaren is zijn stem geëvalueerd van tenor tot bariton.

“Het mooiste van musiceren is om het samen te doen, het gevoel te krijgen dat je elkaar, al doende, naar elkaar luisterend en kijkend, tot een mooier resultaat kunt brengen en zo je publiek en jezelf kunt ontroeren”

Bas Boender – Bas

Bas kreeg zijn eerste muzieklessen via de AMV klassen van Paul Hoeneveld van de Hoekse Waardse Muziekschool. Vanaf zijn 9e kreeg hij ook pianolessen van onder andere Henk van Putten en Kees van Eersel. Pas op de MAVO voor Ballet en Muziek kreeg hij een bredere muzikale ontwikkeling. Na zijn eindexamen volgde de logische stap naar het Rotterdams Conservatorium waar hij AMV / Schoolmuziek heeft gestudeerd,

Op het Conservatorium bleek Bas een alles-eter te zijn op muzikaal gebied, hij speelde alles wat los en vast zat. Zo heeft hij onder andere piano gespeeld tijdens diverse projecten met Bernard van Beurden. Vanzelfsprekend volgde hij de koorklassen en zanglessen die behoorden tot zijn opleiding. Jarenlang heeft Bas pianolessen aan huis gegeven. Omstreeks 1984 heeft hij voor zijn eigen plezier het Thomas Morley Kamerkoor opgericht.

Na een lange periode waarin hij slechts voor eigen plezier nog piano speelde, is hij overgehaald om te gaan zingen bij Kleinkoor Ars Nova Spijkenisse. Na het vertrek van Leo Lommers heeft hij de muzikale leiding van het Kleinkoor overgenomen tot 2011. Daarnaast heeft hij aan diverse projecten meegewerkt, zoals Bachkoor Schiedam, Basiliekensemble Schiedam, Vocaal Ensemble En Chantant, Stichting Maartenskerkmuziek.

Hij heeft gezongen onder verschillende dirigenten, zoals Kees Stolwijk sr. en Kees Stolwijk jr., Jan Eelkema, Edo de Waard, Willem van Otterlo, Leo Lommers, Aart Bergwerff, Marta Marmol Garcia, John Ram, Michel Havenith en Arie Hoek.

Bas zingt de laagste stem binnen ons kwartet.